Statul la tv nu este prea sănătos, În 1990 oamenii petreceau mult mai mult timp afară, sub cerul liber, în prezent primim mâncarea acasă, oamenii nu mai sunt la fel de dornici de mișcare. Tehnologia a evoluat, unii oamenii… au rămas blocați în propria sferă de confort.
Până și jocurile copilăriei au fost tehnologizate. Copiii cresc odată cu tehnologia. Astfel generațiile noi, preferă în mare parte, comfortul, o viață nocivă, lipsită de creativitate.
Da, femeie chiar munceau pământul, deaceea apreciau pământul, își apreciau munca, sudoarea lor hrănea pământul, iar acesta le hrănea. Azi nici soarele nu mai scaldă chipul omului, aerul ventilatoarelor răcorește sălile, iar munca e pentru tractoare.
Respectul față de cei de la catedră a ajuns “hârtie igienică”, nu că părinții nu le-ar oferi cei șapte ani de acasă, ci internetul, sursele de informare, toate acestea îi îndepărtează de aceea ce numim, bune maniere.
Digitalizarea / robotizaterea a tot ceea ce ne înconjoară, ne oferă din ce în ce mai mult confortabil, ceea ce reduce activitatea fizică de zi cu zi pentru anumite chestii, gen: cumpărături, acum avem livrări la domiciliu, azi plătim pentru orice, numai să stăm liniștiți în confortul propriului cămin.
Tatuajele au devenit tot mai populare, mai nou e o fiță, un moft. Grupările de mafioți se recunosc după tatuaje, pușcăriașii, însă unii ce visează noaptea își colorează ziua.
Personal consider tatuajele utile pentru a acoperi cicatrici, ori alte părți ale corpului cu un aspect neplăcut.
Până la urmă trăim în democrație și fiecare face ce vrea, cum vrea și când vrea!
Nu am evoluat prea mult când vine vorba de telefoane, tot conectați la priză suntem în mare parte. Acumulatorii parcă au stagnat din evoluție. Ecrane cât casa, baterii… vai mama lor. Nu schimbi telefonul că s-a stricat ci că nu te mai duce bateria.
Oare ce s-a întâmplat pe parcursul anilor, mâncăm prea mult sau facem prea puțină mișcare?!
Felicitări celor ce se ocupă de marketing, că au reușit să controleze mental o mare masă de oameni ,să îi convingă să poarte unele elemente de vestimentație, născute din dorința de a fi diferit, uneori ajungând până la “marele PENIBIL”.